Žemľové podlesníky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 20. 03. 2008

Suroviny: 400 g hrubej múky, 20 g kvasníc, 1 vajce, 250 ml mlieka, 1/2 sendviča, soľ, cesnak, oškvarky.

Postup: Z trošky vlažného mlieka, kvasníc a cukru vymiešame kvások a necháme ho podkysnúť. Múku zmiešame s vajcom, kváskom, soľom a mliekom a vymiešame redšie cesto. Do cesta potom primiešame obsušené kocky sendviča alebo žemlí a vymiesime na bochník. Necháme ho na teplom mieste 30 minút kysnúť. Potom z nakysnutého bochníka robíme na pomúčenej doske posúchy a necháme ich znova trocha podkysnúť. Potom ich opečieme na panvici s olejom z obidvoch strán doružova. Opečené potrieme cesnakom a posypeme teplými oškvarkami.