Syr so zeleninou a smotanou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 20. 03. 2008

Suroviny: 600 g tvrdého údeného syra, 100 g múky, olej, 300 ml kyslej smotany, strúčik cesnaku, viazaničku kôpru, viazaničku petržlenovej vňate, soľ, mleté biele korenie, šalátovú uhorku, 2 paradajky, 2 biele papriky, 3 rôznofarebné kalifornské papriky, 2 červené cibule

Postup: Syr pokrájame na hrubšie plátky, obalíme ich v múke a z oboch strán krátko opečieme na oleji (nie príliš horúcom). Uhorku, cibuľu, paradajky a všetky papriky nakrájame na väčšie kúsky, zľahka osolíme a opražíme na rozpálenom oleji. Smotanu dobre vymiešame, osolíme, okoreníme, ochutíme prelisovaným cesnakom a nadrobno posekaným kôprom a petržlenovou vňaťou. Na opražený syr dáme zeleninu a polejeme ochutenou smotanou.