Nakladaný hermelín

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 20. 03. 2008

Suroviny: 4 ks hermelínu (enciánu), feferónky, veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, čili korenie, čierne korenie - celé aj mleté, biele mleté korenie, nové korenie, bobkový list, provensalské korenie, slnečnicový olej

Postup: Hermelíny nakrájame na štvrtiny, nakrájame cibuľu a cesnak a zvlášť na tanieri vymiešame koreniacu zmes z čierneho a bieleho korenia, čili, papriky a provensalského korenia. V tejto zmesi obalíme každý kúsok syra zvlášť. Na dno asi 1,5 l pohára nasypeme zopár guliek nového a čierneho korenia a bobkový list. Potom ukladáme syry. Jednotlivé vrstvy syra prekladáme nakrájanou cibuľou a cesnakom, feferónkami a koreninami, až kým pohár nenaplníme. Potom už len zalejeme slnečnicovým olejom a dáme do chladničky na 14 dní alebo do tepla na 3 dni odležať. Použitý olej nevylievame, uchováme ho v chladničke a použijeme na ďalšie nakladanie.