Vyprážaný oštiepok

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 20. 03. 2008

Suroviny: oštiepok, 100 g strojovej šunky, vajce, 2 surové zemiaky, 100 ml svetlého piva, 200 g hladkej múky, lyžičku mletého korenia, lyžičku mletej papriky, petržlenovú vňať na ozdobu

Postup: Oštiepok nakrájame na kolieska s hrúbkou asi pol centimetra, každé mierne okoreníme a opaprikujeme z jednej strany. Medzi dve kolieska vložíme plátok šunky a obalíme hladkou múkou. Takto pomúčené vložíme do cestíčka, ktoré pripravíme z hladkej múky, vajca, nastrúhaných zemiakov a trošky svetlého piva. Obalené cestíčkom vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. Vypražený oštiepok ozdobíme kúskom petržlenovej alebo zelerovej vňate.