Suroviny: Kysnuté cesto - hladká múka, kvasnice, soľ, mlieko, maslo alebo olej, 1 čl cukru, vajce na potretie. Náplň - 200 g jemnej bryndze, 3 PL hustej smotany, nasekaná pažítka.
Postup: Zo surovín vypracujeme hladké jemné cesto a necháme ho nakysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na krúbku približne do 1 cm. Z cesta povykrajujeme kolieska vykrajovátkom na pagáče, alebo pomocou pohára na víno. Do polovice týchto koliesok vykrojíme menším krájatkom v strede otvor. Potom pozlepujeme na plné koliesko - položené vykrojené koliesko a otvor naplníme plnkou. PLNKA: Vymiešame dohladka bryndzu so smotanou a najemno nasekanou pažítkou na hustejšiu hmotu. Naplnené bryndzovníky pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Upečieme v horúcej rúre dozlatova.