Veľkonočná hrudka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 22. 03. 2008

Suroviny: Slaná hrudka:- 1L mlieka, 10-12 vajec, soľ. Sladká hrudka: 10 vajec, 1 L mlieka, cukor podľa chuti, 2 sáčky vanilkového cukru, štipka soli.

Postup: mlieko dáme variť a do vlažného mlieka za stáleho miešania vlejeme rozšľahané vajcia. Varíme a miešame až do úplného zrazenia vajec, až sa oddelia do hrudky a zostane biela voda. Potom prelejeme zrazeninu do gázy a gázu stiahneme do uzlíka. Necháme dobre odkvapkať a stuhnúť. Hodí sa ako príloha k šunke a údeninám na obloženú misu. Sladká varianta sa podáva ako zákusok.