Franc-Jozef párky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Pizza, Vydané dňa: 27. 03. 2008

Suroviny: Viedenské párky, na každý párok jeden rožok, horčica, vajíčka, soľ, strúhanka, sezamové semiačka, olej.

Postup: Párky krátko prevaríme v horucej vode a necháme odkvapkať. Rožky na koncoch skrojíme a rúčkou hrubšej varešky opatrne vydlabeme striedku. Takto vydlabanú striedku necháme usušiť a použijeme ju napr. do fašíriek ap. Potom do vydlabaných rožkov dáme trocha horčice a do každého vtlačíme po jednom párku. Naplnené rožky obalíme v rozšľahaných osolených vajíčkach a potom v strúhanke do ktorej sme primiešali sezamové semiačka. Obalené párky vypražíme na oleji dozlatista. Podávame ako pochúťku k pivu alebo ako desiatu či olovrant.