Labužnícka cesnačka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 31. 03. 2008

Suroviny: 10-12 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 2-3 zemiaky, 1 mrkva, kúsok zeleru, 100 g údenej klobásky, kocka zeleninového bujónu alebo masoxu, mleté čierne korenie, majoránka, soľ, 2 vajcia, 1 kelímok kyslej smotany, 100 g syru Niva, 1 PL masti, 1 čl mletej červenej papriky.

Postup: zeleninu očistíme a nastruháme na hrubšom strúhadle. Zemiaky očistíme a pokrájame na kocočky. Cibuľu nakrájame na kolieska alebo tenké pásiky a opražíme ju na masti. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, chvíľu popražíme a pridáme prelisovaný cesnak, mletú papriku a na kocočky nakrájané zemiaky. Zalejeme vodou a pridáme rozmrvenú kocku bujónu. Necháme 15-20 minút povariť- aby boli zemiaky a zelenina mäkké. Dochutíme korením, majoránkou a podľa potreby prisolíme. Nakoniec do polievky za stáleho miešania prilejeme smotanu s rozšľahanými vajciami a necháme prevariť. Často miešame aby sa nám spodok nepripálil! Každú porciu polievky dozdobíme kopčekom nastrúhaneho syra.