Gruzínska pečeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 01. 04. 2008

Suroviny:1/2 kg bravčovej pečene, 2 cibule, olej, 3 dcl pohárik leča, korenie, soľ, rasca, 4 vajcia, čerstvá petržlenová vňať.

Postup: Pečeň dobre premyjeme, odblaníme a nakrájame na hrubšie rezance. Na malom množstve oleja pečeň orestujeme, ochutíme ju korením a rascou. Orestovanú pečeň rozdelíme do zapekacích misiek. Na výpeku z restovania opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme lečo a premiešame. Zmes rozdelíme na pečeň v miskách a posolíme. Do každej misky navrch rozklepneme po 1 vajíčku a takto pripravené porcie pečene dáme do vyhriatej rúry zapiecť.