Pastierske zemiakové bochníčky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 02. 04. 2008

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1 kocka kvasníc-40 g, troška cukru, 1 dcl mlieka, 1 vajce, 1 dcl oleja, soľ, 1 PL masla. PLNKA: 700 g zemiakov, 100 g údenej slaninky, 2 cibule, 1 čl mletej papriky, korenie, soľ.

Postup: Z kvasníc, mliekaa trošky cukru vymiešame kvások a necháme ho na teple podkysnúť. Do preosiatej múky pridáme podkysnutý kvások, štipku soli, vajce, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocočkay a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a rozmiagame na kašu. Slaninku nakrájame na kocočky a spolu s nasekanou cibuľou opražíme. Ochutíme s paprikou, korením a primiešame k zemiakom. Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozváľame na hrúbku asi 1/2 cm a pokrájame ho na štvorce. Na každý štvorec cesta dáme za 1 PL plnky a vytvarujeme bochníčky. Vyžtvorené bochníčky poukladáme na vymastený plech, vrch potrieme rozpusteným maslom a upečieme doružova.