Košické hovädzie rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 04. 04. 2008

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, korenie, 2 vajcia, strúhanka, olej, hladká múka, 1 PL horčice, 1PL kečupu, 1 cibuľa, vegeta.

Postup: mäso pokrájame na 4 rezne. Do väčšieho igelitového vrecka vložíme doštičku na klepanie a nasypeme strúhanku. Na strúhanke naklepeme rezne, z obidvoch strán. Naklepané rezne namočíme v rozšľahaných osolených vajíčkach a opečieme ich na oleji z obidvoch strán. Vo väčšom kastróly opečieme na troche oleja nadrobno nasekanú cibuľu, zaprášime ju múkou a podlejeme trochou studenej vody. Pridáme kečup, horčicu, korenie a trocha vegety. Potom pridáme opečené rezne a prikryté ich udusíme domäkka. Počas dusenia rezne občas obrátime a podľa potreby podlievame. Podávame so zeiakovou kašou a dusenou zeleninovou oblohou.