Syrová žemlovka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 07. 04. 2008

Suroviny: Staršie pečivo alebo sendvič, 500 g syra-viac druhov (napr. eidam, Niva, údený), 3 vajcia, 2,5 dcl mlieka, soľ, štipka čierneho aj bieleho korenia, lubovoľná koreniaca zmes napr.griľovacia ap.

Postup: Do vymasteného pekáča pokladieme plátky pečiva v jednej vrstve, posypeme zmesou nastrúhaných syrov, posypeme koreninami a vrstvy opakujeme až všetko minieme. Končíme vrstvou pečiva. Navrch nalejeme vajíčka rozšľahané s mliekom a počkáme pokiaľ sa pečivo nasiakne. Potom pekáč vložíme do vyhriatej rúry a necháme zapiecť. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom. Podľa chuti môžeme pridať aj tenkú vrstvičku nasekanej cibule alebo aj nejaké najemno pokrájané údeniny.