Karpatská roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 08. 04. 2008

Suroviny:600 g hovädzej roštenky, soľ, korenie, 1 PL masti, 50 g údenej slaninky, 50 g rajčinového pretlaku, 2 cibule, 100 g šampiňónov, 1 PL hladkej múky, 1 dcl červeného vína.

Postup: Roštenku pokrájame na rezne, naklepeme a okraje ponarezujeme. Roštenky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na horúcej masti z obidvoch strán.Opečené roštenky vyberieme a na výpeku oškvaríme na kocky pokrájanú slaninku. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a ešte chvíľu necháme popražiť. potom pridáme pretlak, múku korenie a asi 3 dcl horúcej vody. Premiešame a necháme krátko prevariť. Potom vložíme opečené mäso, pokrájané šampiňóny a prikryté udusíme domäkka. Nakoniec prilejeme víno a necháme prevrieť. podávame s dusenou ryžou a dozdobíme kolieskami cibule a kolieskami šalátovej uhorky.