Kuracie kúsky na šampiňónoch

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 1 kurča, soľ, olej, 2 menšie pórky, 200 g čerstvých šampiňónov, 2 PL masla, 1 PL citrónovej šťavy, 2 PL hladkej múky, čierne mleté korenie, 2,5 dcl kuracieho vývaru z kocky, 1,5 dcl smotany na varenie, 2 PL nasekanej petrželky

Postup: Kurča očistíme, opláchneme a pokrájame na 8-10 kúskov. Kúsky kurčaťa pokladieme do vymasteného pekáča-kožou dohora. Kúsky osolíme, ponatierame olejom a upečieme v rúre dozlatova. Pórek aj šampiňóny pokrájame na kúsky a na horúcom masle ich orestujeme. Pokvapkáme citrónovou šťavou, ochutíme korením a podlejeme vývarom. necháme chvíľku dusiť a prilejeme smotanu rozmiešanú s múkou. Necháme na slabom ohni prevariť, pridáme nasekanú petrželku a poprípade dochutíme. Kuracie kúsky podávame s omáčkou a s ryžou alebo varenými zemiakmi.