Sedliacke pečené kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 1 veľké kurča, soľ, rasca, 1 PL masla, hladká múka, 4 jablká, 1 fľaška tmavého piva.

Postup: Kurča umyjeme, osušímea dobre posolíme. Jablká rozkrojíme, vyrežeme jadrovníky a vložíme do kurčaťa. Potom kurča vložíme do pekáča, posypeme rascou a podlejeme vodou. Pekáč prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a v horúcej rúre pečieme asi 20 minút. Potom kurča podlejeme pivom a za občasného otočenia v pekáči ho dopečieme domäkka. Mäkké kurča vyberieme, výpek zahustíme hladkou múkou, primiešame maslo a vložíme naspäť kurča. Odokryté necháme zapiecť dozlatova. Upečené kurča naporcujeme a podávame s knedľou a dusenou kapustou.