Pikantné krájané mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 500 g kuracieho alebo morčacieho mäsa z prsíčok alebo stehien, 2 vajcia, 1 PL sojovej aj worcestrovej omáčky, 1 čL solamylu, 1 čL kečupu, 1 čL cukru, 1 čL vegety, soľ, korenie, čilí.

Postup: Mäso očistíme od blán ak je zo stehien tak ho vykostíme a pokrájame na hrubšie pásiky. Vajcia rozšľaháme primiešame do nich všetky uvedené prísady a dobre vymiešame. Zmesou premiešame nakrájané mäso a necháme niekoľko hodín marinovať. Na troche rozpáleného oleja potom mäso prudko opražíme a následne na miernom ohni podliate vodou udusíme. Podľa potreba podlievame počas dusenia vodou. Podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi.