Zeleninové lievance

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 400 g mrazenej zeleninovej zmesi, soľ, 4 vajcia, 2 dcl mlieka, 160 g polohrubej múky, 120 g jemnej salámy, olej.

Postup: Zeleninovú mrazenú zmes dáme do kastróla, podlejeme troškou vody a necháme podusiť domäkka. Zmes posolíme a necháme vychladnúť. V mlieku rozšľaháme žĺtky z vajec, pridáme múku, na malé kocočky pokrájanú salámu, soľ, 4 PL oleja a vychladnutú scedenú zeleninu. Zmes premiešame, zľahka do nej primiešame tuhý sneh z vaječných bielkov a z tohoto cesta kladieme na rozohriaty olej kôpky, ktoré pomocou lyžice rozšírime na placku a opečieme z obidvoch strán. Podávame so zemiakovou kašou a dozdobíme nasekanou petrželkou.