Karfiol s kôprovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 1 hlávka karfiolu, 2 PL masla, 1- 2 PL hladkej múky, 1/2 L mlieka, soľ, cukor, ocot, 1 PL horčice, 1 PL nasekaného čerstvého kôpru, vegeta, 4 vajcia.

Postup: Karfiol rozoberieme na veľké ružice a dáme ho do horúcej vody uvariť spolu s 1 PL vegety. Z masla a múky si upražíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme studeným mliekom, v ktorom sme rozmiešali horčicu. Osolíme a necháme za stáleho miešania prevariť. Omáčku dochutíme trochou cukru, podľa chuti okyslíme octom a primiešame nasekaný kôpor. Odstavíme z ohňa a do omáčky vložíme scedený uvarený karfiol. Poávame s knedľou a štvrťkami natvrdo uvarených vajec.