špenátová žemlovka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 5 starších žemlí, 2 dcl mlieka, 60 g masla, 3 vajcia, soľ, 1 balenie mrazeného špenátu. Na vymastenie plechu olej a strúhanka na vysypanie.

Postup: Špenát necháme voľne rozmraziť. Žemle pokráame na kocky a dáme do teplej rúry obschnúť. V mlieku rozhabarkujeme žĺtky, pridáme rozpustené maslo, rozmrazený špenát a osolíme. Premiešame a do špenátovej zmesi zľahka vmiešame sneh z bielkov. Túto hmotu nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 30 minút. Upečenú žemlovku pokrájame na kocky a podávame so zeleninovým šalátom.