Šalát z pečeného mäsa s hubami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 11. 04. 2008

Suroviny: 150-200 g pečeného mäsa, 1 cibuľa, olej, 4-5 šampiňónov, 3 rajčiny, 3-4 reďkovky, 1/2 šalátovej uhorky, 100 g tvrdého syra, 1 kelímok kyslej pochúťkovej smotany alebo biely jogurt, korenie, soľ, pažítka, čerstvé šalátové listy.

Postup: Na oleji orestujeme dosklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a krátko za stáleho miešania orestujeme. Odrezky alebo zostatky z pečeného mäsa nakrájame na malé kúsky, rajčiny, reďkovky a uhorku nakrájame na kocočky a pridáme k mäsu. Zmes osolíme, okoreníme a primiešame vychladnuté šampiňóny. Posypeme strúhaným syrom a premiešame. Necháme uležať v chladničke asi 1/2 hodinu. Potom k šalátu primiešame smotanu alebo jogurt a nadrobno nasekanú pažítku. Podávame schladené!