Francúzsky šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 11. 04. 2008

Suroviny: 1 kg zemiakov, 2 mrkvy, 1 malá konzerva hrášku, 2-3 kyslé uhorky, korenie, soľ, ocot, cukor, 1 cibuľa, 100 g dietnej salámy, 1 PL horčice, 4 PL majonézy, 150 ml kyslej smotany.

Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocočky. Mrkvu uvaríme a necháme vychladnúť. Potom ju nakrájame na kocočky, spolu s uhorkami a salámou. Cibuľu nasekáme nadrobno, zalejeme ju smotanou, majonézou a primiešame horčicu. Zmes ochutíme korením, soľou, cukrom, octom a dobre premiešame. Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme v chladničke postáť.