Papiňáková roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 13. 04. 2008

Suroviny: 800 g hovädzieho mäsa z roštenky alebo stehna, 2 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 50 g údenej slaninky, korenie, soľ, mletá paprika, majoránka, vegeta, hladká múka, olej alebo masť.

Postup: Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na kocočky pokrájanú slaninku dáme do papiňáku a na troche oleja alebo masti ju oškvaríme. Pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Na tento základ vložíme pripravené mäso, ochutíme ho troškou vegety a podlejeme ho asi 3/4 L horúcej vody. Tlakový hrniec uzavrieme a varíme asi 40 minút.Potom odstavíme z ohňa a necháme vyfučať paru aby sa ceľkom stratil tlak. Odtlakovaný hrniec otvoríme a omáčku zahustíme zátrepkou z múky, 1 čL mletej papriky a trošky studenej vody. Necháme na slabšom ohni prevariť a omáčku dochutíme korením, soľou a majoránkou. Podávame s varenými zemiakmi s rascou a zeleninovým šalátom.