Griľované kuracie prsia so syrovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 13. 04. 2008

Kuracie prsia, korenie, soľ, sojová omáčka, hladká múka, syr v črievku (Bambíno),smotana na varenie, vegeta, pažítka, bazalka, olej, 1 kurací alebo slepačí bujón.

Postup: Kuracie prsia naporcujeme na plátky, okoreníme, jemne posypeme vegetou a opatrne ich pod fóliou naklepneme. Pripravené prsia pokvapeme olejom a sojovou omáčkou a necháme v chladničke aspom 1 hodinu marinovať. Potom prsia opekáme na grile alebo na griľovacej panvici s troškou oleja dozlatova. Medzitým si uvaríme vývar z kocky bujónu. OMÁČKA:Na výpeku z prsíčok alebo zvlášť na panvici s kúskom masla alebo trochou oleja si z múky opražíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vychladeným vývarom a necháme prevariť. Potom stlmíme oheň a do omáčky pridáme syr z črievka a za občasného pomiešania necháme aby sa syr roztopil. Omáčku zjemníme smotanou, podľa chuti dochutíme korením, soľou a jemne nasekanou bazalkou. Prsíčka na tanieri podlejeme omáčkou, posypeme nasekanou pažítkou a podávame s dusenou ryžou a zeleninovou oblohou.