Kapustové bochníčky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 15. 04. 2008

Suroviny: CESTO: 500 g polohrubrj múky, 1/2 čL soli, 30 g kvasníc, 3 dcl mlieka. PLNKA: 500 g kyslej kapusty, 2 uvarené zemiaky, 150 g údenej slaninky, 150 g údenej klobásky, 1 cibuľa, korenie, soľ, majoránka.

Postup: preosiatu múku múku osolíme, pridáme vo vlažnom mlieku rozpustené kvasnice a vymiesime tuhšie cesto. Necháme v teple vykysnúť. Uvarené zemiaky ošúpeme, postruháme najemno a pridáme k nim vyžmýkanú kapustu. Na kocočkách oškvatrenej slaninky orestujeme nasekanú cibuľu a na kolieska pokrájanú klobásku. Osolíme, ochutíme korením, majoránkou, pridáme k zemiakom a kapuste a dobre premiešame. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm a pokrájame na štvorceasi 10X10 cm. Na každý štvorec dáme kopček plnky a vytvarujeme do bochníčkov. Pripravené bochníčky vypražíme na väčšom množstve oleja doružova. Môžeme vyprážať aj vo fritéze. Vypražené necháme na obrúsku odkvapať od prebytočného tuku.