Mäsko "Trianon"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 15. 04. 2008

Suroviny: 300 g bravčového mäsa zo stehna, 300 g hovädzej roštenky, 300 g kuracích pŕs, 2 cibule, po 1 ks farebnej papriky, (zelená, žltá, červená), 100 g čerstvých šampiňónov, 100 g pórku, 1 čl griľovacieho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 1 čl sojovej omáčky, 1 čl solamyl-u, olej. PRÍLOHA : Trojfarebná ryža, na 1.farbu trocha karí korenia, na 2. farbu 2PL šťavy zo sterilizovanej cvikle. 3. farba ostane čistá biela ryža.

Postup:Bravčové mäso nakrájame na rezance, posypeme griľovacím korením, pridáme nakrájané papriky a 1 nasekanú cibuľu. Pokvapeme olejom, premiešame so solamylom a odložíme. Roštenku a ďaľšiu cibuľu pokrájame na pásiky, šampiňóny na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a sojovou omáčkou a premiešame. Kuracie mäso pokrájame na pásiky, premiešame s pórom nakrájaným na kolieska, posypeme karí korením pokvapkáme olejom a premiešame. Každú zmes mäsa jednotlivo opražíme a podusíme domäkka. Ryžu uvaríme a rozdelíme na 3 časti. Prvú časť premiešame s trochou karí korenia, druhú so šťavou zo sterilizovanej cvikle a tretiu necháme bielu. Na misu dáme kôpky jednotlivého druhu mäsa a ku každej pridáme ofarbenú ryžu. Dozdobíme kolieskami rajčín a šalátovej uhorky.