Suroviny:1,5 L vody, 1 kocka bujónu, 200 g koreňovej zeleniny-(mrkva, zeler, petržlen), 2-3 zemiaky, 1 PL masti, 1 PL hladkej múky, 1 vajce, 120 g polohrubej múky, soľ.
Postup:Do horúcej vody dáme rozpustiť kocku bujónu, pridáme očistenú a na hrubom struhadle nastrúhanú zeleninu, očistené na kocky pokrájané zemiaky a všetko uvaríme domäkka. Na masti si upražíme z hladkej múky zápražku, zalejeme ju trochou studenej vody, premiešame a vylejeme ju do polievky. Necháme na slabšom ohni prevariť. Z polohrubej múky, vajca a štipky soli vymiešame tuhé tvrdé cesto, ktoré nahrubo nastruháme a zavaríme do polievky. Po uvarení polievku dochutíme a môžeme do nej pridať nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.