Surovinny: 2 PL masti, 1 väčšia cibuľa, 1/4 kg zemiakov, 2 PL hladkej múky, 1 čL mletej papriky, trocha rasce, 1,5 L vody, soľ, 2 vrchovaté PL bryndze, 100 g údeného syra, 2 dcl kyslej smotany, oriešok masla, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate.
Postup: Na masti orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme múku, popražíme, prisypeme mletú papriku, pridáme na malé kocočky nakrájané zemiaky a trocha spolu popražíme. Zalejeme vodou, pridáme rascu, osolíme a necháme povariť. Keď sú zemiaky mäkké, primiešame do polievky bryndzu, nastrúhaný syr, smotanu a spolu premiešame. Hotovú polievku ochutíme soľou, nasekanou petrželkou a zjemníme orieškom masla.