Karí prsia s Nivovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 04. 2008

Suroviny: Rezne z dvoch kuracích pŕs, 1 PL karí korenia, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 100 g syru Niva, 1 dcl sladkej smotany, harmóniy chuti alebo vegeta, 1 kocka hydinového bujónu, olej.

Postup: Kuracie prsia pokrájame na rezne a pod fóliou ich jemne naklepeme. Potom prsia posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a karí korením. Takto pripravané rezne pokladieme na seba a necháme v chladničke hodinku marinovať. Potom prsné rezne obalíme v múke a opečieme na oleji z obidvoch strán dočervena. Opečené prsia dáme do kastróla a na výpeku opražíme 1 PL hladkej múky. Zápražku zalejeme smotanou, doriedime vodou, pridáme kocku bujónu a syr. Necháme prevariť až sa syr rozpustí a nalejeme k mäsu. Na slabom ohni necháme 5 minút spolu povariť a omáčku nakoniec dochutíme karí korením a harmóniou chuti. Podávame s hranolkami a s kompótovou broskyňou.