Smažená kuracina v Nivovom cestíčku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 30. 04. 2008

Suroviny:4-6 ks kuracích rezňov (prsia), 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček mlieka, 100 g syra Niva, 1 vajce, mleté biele korenie, griľovacie korenie, soľ, sezamové semiačka, olej na vyprážanie.

Postup: Kuracie rezne naklepeme pod fóliou a každý rezeň potom nprekrojíme na polovicu. Naklepané rezníky posolíme, okoreníme bielym korením a podľa chuti griľovacím korením. Z múky, vajca, mlieka a nastrúhanej Nivy vymiešame hladké cestíčko. V tomto cestíčku namáčame (obaľujeme) pripravené rezníky a kladieme ich do mierne horúceho oleja. Vrchnú v oleji nenamočenú stranu rezníkov rychlo posypeme sezamovými semiačkami a rezníčky vypražíme z obidvoch strán dozlatova. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a zeleninový šalát alebo zemiakové hranolky a tatarskú omáčku.