Kuracie rizoto s kukuričkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Jedlá pre deti, Vydané dňa: 01. 05. 2008

Suroviny: 500 g kuracích prsíčok, 2 kocky kuracieho bujónu, 1 konzerva kukuričky, korenie, soľ, mletá sladká paprika,1 cibuľa, olej, 1/2 kg ryže.

Postup: Kuracie prsia bez kostí nakrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme a popaprikujeme, Pokvapkáme olejom a dobre premiešame. Necháme chvíľu v chladničke odležať. na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a orestujeme zo všetkych strán. Potom mäso podlejeme horúcou vodou a pridáme bujón. Prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame. Potom k mäkkému mäsu pridáme scedenú kukuričku, dolejeme toľko vody, aby bola zarovno s mäsom a necháme prevrieť. Ryžu uvaríme domäkka, pomiešame ju s uduseným mäsom s kukuričkou a dobre pomiešame. Podávame s kompótom.