Zakálačková kapusta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 02. 05. 2008

Suroviny: 800 g bravčového mäsa z pliecka,1 stredne veľká cibuľa, 150 g masti, korenie, soľ, mletá červená paprika, 100 g rajčinového pretlaku, 1,5 kg kyslej kapusty, majoránka.

Postup: Na masti opražíme dosklovity nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme ku nej mäso pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Necháme krátko prerestovať a podlejeme trochou vody. Prikryté podusíme do polomäkka. Potom pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu, raičinový pretlak a znova prikryté dodusíme domäkka. Nakoniec dochutíme majoránkou a podľa chuti prisolíme. (Ak je kapusta viac kyslá, tak ju scedíme a prípadne opláchneme pod tečúcou vodou.)