Rumunská kapusta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 02. 05. 2008

Suroviny: 1 kg hlávkovej kapusty, 2 PL masti, 2 cibule, 600 g bravčového mäsa z pliecka, 4 zelené papriky, 4 stredne veľké rajčiny, soľ, mleté korenie.

Postup:Na horúcej masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a mierne podlejeme horúcou vodou. Prikryté necháme dusiť asi 30 minút. Zatiaľ si pokrájame kapustu na tenké rezance, papriky na kolieska a pridáme k podusenému mäsu. Podľa potreby prilejeme vodu a necháme dodusiť takmer domäkka. Nakoniec pridáme ošúpané a na kúsky pokrájané rajčiny a spolu dodusíme domäkka. Hotovú kapustu podľa chuti okoreníme a dochutíme soľou.