Spišské hovädzie špalíčky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 03. 05. 2008

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 2 páry spišských párkov, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika, 1 kocka silného hovädzieho bujónu, horčica, hladká múka.

Postup: Z mäsa nakrájame 4 rezne, ktoré z obidvoch strán naklepeme. Rezne posolíme, okoreníme a potrieme na jednej strane horčicou. Na potreté rezne dáme po 1 párku a zavinieme do špalíčka. Špalíčky previažeme niťou a prudko ich poopekáme na horúcej masti zo všetkych strán. Opečené vyberieme a na výpeku osmažíme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu. Pridáme troška mletej papriky, premiešame pridáme kocku bujónu a zalejeme trochou horúcej vody. Vložíme naspäť opečené špalíčky a prikryté udusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, šťavu zahustíme hladkou múkou a dochutíme horčicou, korením a soľou. Podávame so zemiakovou kašou a kompótovaným ovocím.