Zeleninové Chop suey

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 05. 05. 2008

Suroviny: 200 g karfiolu, 200 g brokolice, 100 g mrkvy, 100 g póru, 100 g mladého hrášku v luskoch, zmes korenia na Chop suey, 2 bielky z vajca, olej, solamyl, sojová omáčka, soľ.

Postup: Zeleninu očistíme a poprekrajujeme šikmím rezom na menšie kúsky. Zeleninu dáme do misy a premiešame ju s bielkami a solamylom. Zmes necháme chvíľu postáť a potom ju dáme na rozpálený olej. Hned pridáme korenie, 4-5 Pl sojovej omáčky a za častého miešania restujeme prudko asi 6-7 minút. Podľa chuti môžeme pred koncom restovania pridať aj bambusové výhonky. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.