Milánske morčacie rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 05. 05. 2008

Suroviny: 8 rezňov z morčacích prsíčok, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, 100 g strúhaného syra (parmezánu), 2-3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 800 g rajčín, na špic čL tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, maslo, olej.

Postup: Rajčiny sparíme v horúcej vode a ošúpeme. Na olejoi opečieme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a na kocočky nakrájané rajčiny. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian a bobkový list. Podlejeme troškou vody a necháme 10 minút podusiť. Rezne jemne naklepeme, okoreníme a podľa chuti osolíme. Struhanku zmiešame s nastrúhaným syrom v pomere asi 1:1. rezen obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach a v pripravenej syrovej strúhanke. Strúhanku dobre popritláčame a nachystané rezne vyprážame v zmesi oleja a masla. Vypražené rezne ukladáme na papierový obrúsok aby sa odsal prebytočný tuk. Rezne podávame s paradajkovou zmesou a lupienkami parmezánu. Vhodná príloha-opekané zemiaky.