Domáca ochucovacia pasta AJVAR

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Omáčky , Vydané dňa: 06. 05. 2008

Suroviny: 5 červených a 5 zelených mäsitých paprík, 2 baklažány, 1-2 dcl oleja, citrónová šťava, 8 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ.

Papriky a baklažány dáme na plech a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme nasucho asi 30 minút až zhnednú. Potom opečené dáme do väčšieho hrnca, prilejeme 1 dcl studenej vody a hrniec zakryjeme pokrievkou. Necháme postáť asi 30 minút aby sa sparili. Potom z paprík a baklažánov stiahneme zhnednutú šupku a odstránime jadrince. Očistené papriky a baklažány pomelieme najemno na mäsovom mlynčeku. Pridáme roztllačený cesnak, osolíme, okoreníme a zmes ochutíme citrónovou šťavou. Potom pomaly za stáleho miešania prilievame toľko oleja, aby všetok vsiakol do zmesi. Dáme do pohárikov a zasterilizujeme aby chytili viečka. Podávame k mäsám a studeným obloženým misiam.