Hamburger

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Pizza, Vydané dňa: 09. 05. 2008

Suroviny: 1/2 kg chudého hovädzieho mäsa, mleté čierne korenie, soľ, 5 dcl mlieka, olej.

Postup: Mäso zomelieme najemno, poprípade ho premelieme 2x. Potom pomleté mäso vypracujeme s mliekom na jemnú mäsovú hmotu -(fáš). Z vypracovanej hmoty robíme okrúhle hrubšie placky. Vytvorené placky osolíme, okoreníme a opečieme ich z obidvoch strán na horúcom oleji dočervena. Opečené hamburgery potrieme kečupom, na každý položíme koliesko cibule, krúžok papriky a navrch plátok tvrdého syra. Necháme krátko zapiecť a podávame na šalátovom liste alebo v rozkrojenej žemli. Môžeme pokvapkať kečupom alebo majonézou.