Suroviny: 1 hlávka červenej kapusty (cca1 kg), 3 PL oleja, 1 cibuľa (červená), soľ, korenie, celá rasca, vegeta, 3 dcl červeného vína 1 PL hladkej múky, citrónová šťava alebo ocot, cukor.
Postup: Kapustu očistíme od vrchných listov a pokrájame na tenké rezance. Na oleji orestujeme dosklovita najemno nasekanú cibuľu, pridáme 1 PL cukru a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Potom zalejeme asi s 2 dcl vody a pridáme narezanú kapustu. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pomaly dusime za občasného pomiešania a prilievania vína domäkka. Mäkkú kapustu dochutíme citrónovou šťavou alebo octom, poprípade prisladíme cukrom. Nakoniec šťavu zahustíme múkou a necháme za stáleho miešania prevariť. Podávame najmä k hydine a k bravčovému mäsu.