Hovädzie v rajčinovej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 14. 05. 2008

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, mleté čierne korenie, soľ, 2 PL masti, 1 väčšia cibuľa, 2 PL hladkej múky, 1 malý rajčinový pretlak, 2 čL cukru.

Postup: Mäso nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a okraje ponarezujeme. Rezne osolíme, okoreníme a prudko ich opečieme na horúcej masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a ešte chvíľu spolu restujeme. Potom podlejeme trochou horúcej vody a prikryté necháme dusiť. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby prilievame vodu. Mäkké mäso potom vyberieme, šťavu zahustíme múkou a prepražíme. Prilejeme trocha vody, pridáme pretlak, podľa chuti dosladíme cukrom a na slabom ohni ešte prevaríme. Vložíme naspäť mäso, prehrejeme a podávame s knedľou.