Suroviny: 250 g cíceru (najlepšie biely), 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, petržlenová vňať, korenie, soľ, majoránka, mletá paprika, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, hrubšie domáce uvarené rezance.
Postup: Deň vopred si preberieme a opláchneme cícer a namočíme ho do vody. Na druhý deň cícer predvaríme skoro domäkka v osolenej vode. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocočky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu a spolu orestujeme. Posolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Pridáme predvarený cícer a spolu uvaríme domäkka. Z masti a múky upražíme zlatistú zápražku, pridáme do nej mletú papriku a premiešame. Zápražku zalejeme studenou vodou, dobre zamiešame a vlejeme do polievky. Necháme na slabom ohni prevariť. Nakoniec polievku dochutíme korením, majoránkou, podľa chuti dosolíme a pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať. Na každý tanier dáme kopček domácich uvarených rezancov, zalejeme horúcou polievkou a ihneď podávame.