Vajcia v reďkovkovej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 8 vajec, 2 cibule, 2 viazaničky reďkovky, hrsť nnasekanej pažítky, 40 g masla, 2 PL hladkej múky, 8 dcl zeleninového vývaru z kocky, soľ, korenie, 2 dcl šľahačkovej smotany, hrsť nasekanej žeruchy alebo petržlenovej vňate.

Postup: Vjcia povaríme natvrdo asi 10 minút a potom ich schladíme v studenej vode. Olúpeme a pokrájame na štvrťky. Na horúcom masle necháme zosklovatieť najemno nasekanú cibuľu, pridáme ku nej hladkú múku a upražíme svetlú cibuľovú zápražku. Zalejeme ju studeným vývarom a dobre premiešame. Potom za stáleho miešania prilejeme smotanu a necháme na slabom ohni prevariť. Omáčku dochutíme soľou a korením. Potom do omáčky dáme prehriať nasekanú pažítku a na osminky nakrájané reďkovky. Do hotovej omáčky pokladieme nakrájané vajíčka a posypeme nasekanou žeruchou alebo petrželkou. Podávame s pečivom.