Zelerový šalát s vajcami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 6 vajec, i stredne veľký zeler, 3 rajčiny, 1 PL sezamových semiačok, 1 kelímok bieleho jogurtu, 2 PL kyslej smotany, 1 PL majonézy, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL horčice, 1 čL karí korenia, biele korenie soľ.

Postup: Vajcia uvaríme natvrdo (asi 10 minút), Zeler očistíme a nakrájame na hranolky hrubé asi 5x5 mm. Rajčiny sparíme a ošúpeme. Z jogurtu, smotany, majonézy, horčice, citrónovej šťavy korenín a soli vymiešame šalátový dresing. Do misy dáme nakrájané zelerové hranolčeky, pridáme na kocky nakrájané rajčiny, olúpané a na štvrtinky pokrájané vajcia, prelejeme vymiešaným dresingom a nakoniec posypeme nasucho opraženými sezamovými semiačkami.