Suroviny: 4 rezne z kuracích prsíčok, korenie, soľ, 2-3 vetvičky čerstvej šalvie, 1 citrón, 2 PL oleja, 1 hlávka šalátu, 100 g malých rajčín, 5 PL vinného octu, troška cukru, 3 PL olivového oleja.
postup: Kuracie rezne osolíme a okoreníme. Z umytého citróna nastruháme kôru a potom z neho vymačkáme šťavu a zmiešame s nastruhanou kôrou. Na oleji opečieme mäso z obidvoch strán asi po 5 minút. Potom mäso pokvapkáme citrónovou šťavou pridáme lístky šalvie a spolu lkrátko podusíme. Opečené mäso potom pokrájame na malé kúsky. Hlávkový šalát potrháme na menšie kúsky a pomiešame s nakrájanými rajčinami. Na šalát pokladieme nakrájané opečené mäso a zalejeme ho vymiešanou zálievkou. ZÁLIEVKA: Zmiešame ocot, korenie, cukor a olivový olej. Hotový šalát dozdobíme kolieskami citróna. Šalát podávame s nasucho opečenými toastovými chlebíkmi.