Pestrý zemiakový šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 3/4 kg zemiakov, 1/8 L bieleho vinného octu, 5 Pl minerálky, mleté čierne korenie, soľ, 4 rajčiny, 1 šalátová uhorka, 1 viazanička reďkoviek, 1PL nasekanej bazalky, 4 PL olivového oleja, 2 cibule.

Postup: Umyté zemiaky varíme asi 20 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme, opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Ošúpané necháme vychladnúť. Cibuľu jemne nasekáme, zmiešame ju s vinným octom, minerálkou, korením a osolíme. Vychladnuté zemiaky pokrájame na malé kúsky, prlejeme s namiešanou octovou zmesou a necháme aspom 30 minút uležať. Rajčiny umyjeme a pokrájame na kocočky. Umyté reďkovky rozkrojíme na štvrťky a umytú šalátovú uhorku rozkrojíme po dĺžke na štvrťky a posekáme na tenké plátky. Všetky prísady zmiešame a pridáme k odležaným zaliatym zemiakom. Hotový šalát posypeme nasekanou bazalkou.