Špargľový šalát s hráškom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 750 g bielej špargle, 250 mladého cukrového hrášku, 250 g malých rajčín, biele korenie, 2 čL citrónovej šťavy, 4 PL octu, soľ, 6 PL olivového oleja, troška cukru, lístky bazalky an ozdobenie.

Postup. Špargľu očistíme, ošúpeme a nakrájame našikmo asi na 4 cm dlhé kúsky. Hráškové lusky očistíme. V hrnci necháme zovrieť 1/4 L osolenej vody. Pridáme cukor a citrónovú šťavu. Do vriacej vody dáme nakrájanú špargľu, a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Potom pridáme hráškové lusky a varíme ešte 5 minút. Potom scedíme a necháme dobre na site odkvapkať. Na marinádu odoberieme 4 PL vývaru zo špargle a hrášku, zmiešame s s octom a olejom. Umyté rajčiny nakrájame na kocky, pridáme odkvapkanú špargľu s hráškom a polejeme marinádou. Necháme chvíľu uležať. Hotový šalát upravíme na misu a ozdobíme nasekanou bazalkou.