Pikantný šošovicový šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 1 balenie šošovice, 1-2 zavináče, 2 PL kečupu, 2 cibule, 1 menšiu zelenú aj červenú papriku, kúsok šalátovej uhorky, 1 PL oleja, cukor, ocot, soľ, mletá sladká aj pálivá paprika, 4 PL majonézy.

Postup: Šošovicu uvaríme, prepláchneme studenou vodou a na site necháme dobre odkvapkať. Potom ju dáme do misy, pridáme ku nej na rezančeky pokrájané zavináče, na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, na rezančeky pokrájané papriky aj uhorku. Ochutíme kečupom, cukrom, octom, mletou sladkou aj pálivou paprikou, osolíme a pridáme lyžicu oleja. Všetko premiešame a dáme do chladničky na chvíľu odležať. Porcie šalátu na tanieri ozdobíme kopčekom majonézy a podávame s chlebom alebo s pečivom.