Zapečené vajcia

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: stredne veľké zemiaky, 8 vajec, maslo na vymazanie pekáčika, soľ, korenie, rajčiny, zelené papriky.

Postup: Zemiaky so šupkou dobre vyumývame a dáme krátko povariť do osolenej vody. Potom ich scedíme a necháme vychladiť. Vychladené zemiaky rozkrojíme na polovice a lyžicou opatrne vydlabeme stred. Pekáč vymastíme maslom a polovičky vydlabaných zemiakov uložíme do pekáčika. Do každej vydlabanej jamky v zemiakoch potom vyklepneme vajce. Vydlabanú zemiakovú hmotu pokladieme okolo naplnených polovičiek zemiakov, všetko podľa chuti posolíme, okoreníme a v dobre vyhriatej rúrezapečieme dozlatova. Porcie zemiakov s vajcom obložíme na tanieroch na koliečka pokrájanými rajčinami a prúžkami papriky. Podávame s chlebom.