Suroviny: 4 Polovičky kompótových hrušiek, 250 g tvarohu, 1/2 čL cukru, 2 plátky (po 60 g) dusenej šunky, niekoľko listov šalátu, soľ, pohárik nasekanej žeruchy alebo pažítky, alobal.
postup: Kompótové hrušky necháme na site odkvapkať. (šťavu si odložíme) Dve plovičky hrušiek nakrájame na rovnaké plátočky na ozdobenie a ostatné dve polovičky pokrájame na kocočky. V miske zmiešame tvaroh, nasekanú žeruchu alebo pažítku, pridáme kocočky hrušiek, 2 PL kompótovej šťavy, cukor a osolíme. Na alobal položíme plátok šunky, potrieme ho polovicou tvarohového krému a zvinieme do valčeka. Alobal pevne oklo zvinieme. Tak isto urobíme aj druhý plátok šunky. Pevne zvinuté valčeky v alobale dáme na 10 minút do mrazničkay zatuhnúť. potom ich odbalíme a nakrájame na plátky. Pokladieme na šalátové listy a ozdobíme lístkami žeruchy alebo cvíbikmi pažítky.