Krupicové flameri

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Jedlá pre deti, Vydané dňa: 22. 05. 2008

Suroviny: 1/2 L mlieka, 2 PL cukru, nastruhaná kôra z 1 citróna, 60 g detskej krupice, štipka soli, 1 vajce. NA OMÁČKU: 1 konzerva (450 g ) malín, 1 konzerva višní, podľa chuti cukor, 2 PL solamylu.

Postup: Mlieko, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a štipku soli necháme prevrieť, poto za stáleho miešania prisypávame krupicu a na slabom ohni ju miešame až do uvarenia. Odstavíme z ohňa. Žĺtko oddelíme od bielka, rozšľaháme a vmiešame do mierne vychladenej kaše. Z bielka ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do kaše. Bábovkovú formu vypláchneme studenou vodou a kašu do nej nalejeme. Necháme v chladničke asi 4 hodiny tuhnúť. Malinový a višňový kompót zmiešame dohromady a aj so šťavou dáme krátko povariť. Podľa potreby dosladíme. Solamyl rozmiešame v troške studenej vody a ovocie ním zahustíme. Flameri opatrne vyklopíme z formy na tanier, okolo nalejeme trocha ovocnej omáčky a ostatnú omáčku nalejeme do omáčníka. Môžeme dozdobiť šľahačkou.