Jahody s vanilkovou penou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Jedlá pre deti, Vydané dňa: 31. 05. 2008

Suroviny: 750 g jahôd, 3-4 PL cukru,2 PL mandľových lupienkov, 1/2 L mlieka,kôra z 1/2 citróna, štipka soli, 1 vanilkový lusk alebo 2 sáčky vanilkového cukru, 30 g detskej krupice, 1 žĺtok, 2 bielka z vajca.

Postup: Jahody očistíme, prepláchneme a necháme odkvapkať. Niekoľko jahôd si odložíme na ozdobenie a ostatné prekrojíme, posypeme s 2 PL cukru a necháme postáť. Mandľové lupienky opražíme nasucho na panvici dozlatova a necháme ich na tanieri vychladnúť. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme 2 PL cukru, nastrúhanú citrónovú kôru soľ a vanilkový lusk. (alebo vanilkové cukre). Krátko povaríme, vyberieme vanilkový lusk a za stáleho miešania prisypeme krupicu a na slabom ohni povaríme asi 5 minút. Žĺtko ušľaháme s troškou vody a prelejeme do krupice. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a primiešame k nemu trocha uvarenej vychladnutej krupicovej hmoty. Potom sneh zľahka vmiešame do hrnca s krupicou. Do misiek pokladieme prekrojené jahody, zalejeme ich krupicovou penou, posypeme opraženými lupienkami mandlí a dozdobíme jahodami.